بسم الله الرحمن الرحیم

وبلاگ شخصی دکتر محمد سالاری- این وبلاگ جهت تعامل و ارتباط با اساتید، پژوهشگران، صنعتگران و دانشجویان محترم در زمینه مهندسی مکانیک ایجاد شده است.

بسم الله الرحمن الرحیم

وبلاگ شخصی دکتر محمد سالاری- این وبلاگ جهت تعامل و ارتباط با اساتید، پژوهشگران، صنعتگران و دانشجویان محترم در زمینه مهندسی مکانیک ایجاد شده است.

پروژه های درس محاسبات عددی

پروژه های زیر را به یکی از زبانهای برنامه نویسی Fortran یا Matlab و یا C نوشته و به همراه توضیحات و نتایج روی یک CD به استاد راهنما تحویل دهید. لازم به ذکر است که این پروژه ها بایستی انفرادی انجام گیرد:


پروژه 1 - ریشه یابی

پروژه  2 - درونیابی

پروژه  3 - انتگرالگیری

پروژه 4 - معادله دیفرانسیل

پروژه 5 - دستگاه معادلات خطی

اسلایدهای درس نقشه کشی صنعتی 2

نقشه کشی صنعتی همان زبان صنعت است. مهارت نقشه کشی و نقشه خوانی در مهندسی مانند سواد خواندن و نوشتن می باشد. در اسلایدهای زیر مطالب مربوط به درس نقشه کشی صنعتی 2 ارائه شده است.


 اصول اندازه گذاری

تلرانس ها و انطباقات

تلرانس هندسی و کیفیت سطح

آموزش مقدماتی متلب

MATLAB یک زبان سطح بالا و با محیطی جذاب می باشد، که در ابتدا براساس زبان برنامه نویسی C توسعه داده شد. واژه متلب از ترکیب دو واژه MATrix (ماتریس) وLABoratory (آزمایشگاه) ایجاد شده‌ است. این نام حاکی از رویکرد ماتریس محور برنامه ‌است، که در آن حتی اعداد منفرد هم به عنوان ماتریس در نظر گرفته می‌شوند. MATLAB امکان آسان عملیات ماتریسی، محاسباتی و توابعی، استفاده از الگوریتم های مختلف و همچنین امکان ارتباط آسان با زبان­های مختلف برنامه نویسی را به کاربر می دهد. این مجموعه شامل 3 جزوه آموزشی نرم افزار متلب است که به صورت مشروح تمامی قسمت ها و کاربردهای نرم افزار فوق را توضیح داده است.


فایل آموزش متلب

تمارین درس محاسبات عددی پیشرفته

تمارین زیر را در موعد مقرر پاسخ داده و به استاد درس تحویل دهید. مهلت ارائه هر سری تمرین حداکثر دو هفته می باشد. لازم به ذکر است که ارائه تمارین در آخر ترم و بصورت یکجا مجاز نبوده و نمره ای برای آن منظور نخواهد شد.


سری اول

سری دوم

سری سوم

سری چهارم

سری پنجم

سری ششم

سری هفتم

تمارین درس پلاستیسیته و شکل دهی

تمارین زیر را در موعد مقرر پاسخ داده و به استاد درس تحویل دهید. مهلت ارائه هر سری تمرین حداکثر دو هفته می باشد. لازم به ذکر است که ارائه تمارین در آخر ترم و بصورت یکجا مجاز نبوده و نمره ای برای آن منظور نخواهد شد.


سری صفر

سری اول

سری دوم

سری سوم

سری چهارم

سری پنجم

دوره کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

دوره کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک یکی از دوره های تحصیلات تکمیلی در آموزش عالی کشور است. هدف از این دوره، ارتقاء دانش مهندسان مکانیک دارای مدرک کارشناسی و افزایش و تعمیق دید علمی آنها می باشد. در این دوره همچنین پایه های علمی لازم برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری فراهم شده و آموزشهای لازم در جهت انجام امور پژوهشی به دانشجو تدریس می گردد. با گذراندن این دوره دانشجو می تواند مسائل مربوط به مهندسی مکانیک که نیاز به استفاده بیشتر از مبانی علمی و پژوهشی دارند را مرتفع نماید. گرایشهای دوره کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک به شرح زیر است:

1.     گرایش ساخت و تولید

2.     گرایش طراحی کاربردی

3.     گرایش تبدیل انرژی

4.     گرایش سیستم محرکه خودرو

5.     گرایش طراحی سیستم های دینامیکی خودرو

6.     گرایش سازه بدنه خودرو

7.     مکاترونیک

8.     مهندسی پزشکی- گرایش بیومکانیک

دوره کارشناسی مهندسی مکانیک

مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی یکی از مجموعه های آموزش عالی است و با بکار بردن علوم و تکنولوژی مربوط، جهت طرح و محاسبه اجزاء و سیستمهایی که اساس کار آنها مبتنی بر تبدیل انرژی و انتقال حرارت و جرم است می تواند کارآیی لازم را به متخصصان بدهد و آنها را آماده سازد تا در صنایع مختلف مکانیک در (مرکز تولید نیروی کارخانه ها، نیروگاههای حرارتی، موتورهای احتراق ، توربین های گازی و موتورهای جت، سیستمهای تأسیسات حرارتی و برودتی، سیستمهای آبی) مسئولیت طراحی و محاسبات و اجراء طرحها و یا جهت طرح در محاسبه اجزاء و مکانیزمهای ماشین آلات مختلف در سطح کارشناسی، این کارآیی را به متخصصان می دهد و آنها را آماده می سازد تا طراحی اجزاء و مکانیزمهای ماشین آلات کشاورزی، راه سازی، نظامی، اتومبیل سازی، نساجی و سایر ماشین آلات تولیدی کارخانه ای مختلف می نماید، را عهده دار شوند.

طول متوسط دوره این مجموعه 4 سال و نظام آن به صورت واحدی است، کلیه دروس این دوره در حداقل 8 نیمسال برنامه ریزی می شود و دانشجویان موظفند یکصد و چهل و دو واحد تعیین شده این مجموعه را به انضمام 272 ساعت کارآموزی در واحدهای صنفی ذیربط اخذ نمایند.  طول هر ترم 16 هفته آموزش کامل است. مدت تدریس هر واحد نظری 17 ساعت و هر واحد آزمایشگاهی 34 ساعت است.

پروژه های طراحی اجزاء 1

پروژه این درس، اختیاری بوده و در قالب گروه های 1 یا 2 نفره قابل انجام است. گزارش پروژه بایستی بصورت تایپ و پرینت شده و کامل و همراه با جلد و محاسبات، فرضیات، شکل، نمودار، نتیجه گیری و نقشه بصورت حضوری همراه با فایلهای ضمیمه تحویل داده شود. از 3 پروژه یک پروژه را به انتخاب خود انجام دهید.


پروژه طراحی اجزاء 1

اسلایدهای درس طراحی اجزاء 1

طراحی اجزاء ماشین عبارت است از استفاده از اصول بنیادی استاتیک، دینامیک و مقاومت مصالح برای طراحی اجزاء مکانیکی تشکیل دهنده یک ماشین. همچنین تجزیه و تحلیل شکستهای ناشی از بارگذاری استاتیکی و دینامیکی قطعات و طراحی قطعه برای عمر معین با استفاده از اطلاعات مکانیک شکست از مباحث طراحی اجزاء ماشین است. این درس یکی از مهم ترین درس های رشته مهندسی مکانیک می باشد و در آن تمامی نکات لازم جهت طراحی المان های مختلف مکانیکی آموزش داده می شود. لازم به ذکر است که موضوعات ارائه شده در اسلایدها به همراه توضیحات و مثالها تکمیل می گردد و در نتیجه در صورت لزوم بایستی در کلاس یادداشت برداری گردد.


شفت ها و اجزاء آن

پیچ و مهره ها

جوشکاری و چسبکاری

فنرهای مکانیکی